SCATMAN-mobiilisovellus kenttätehtäviin

SCATMAN-mobiilisovellus on tarkoitettu kentällä työskenteleville työntekijöille, kuten asentajille, huoltomiehille, laatuhenkilöstölle, jne. Sovellusta voidaan käyttää normaaleilla älypuhelimilla ja tableteilla, joissa on vakiona GPS, kamera ja datayhteys. Usein laitteena käytetään myös teollisuus- ja maastokäyttöön tarkoitettuja laitteita, joiden hinnat ovat tulleen alas viime vuosina huomattavasti.

Tiedon syöttäminen tapahtuu kosketusnäytöllä hyödyntäen graafisia elementtejä ja etukäteen määritettyjä valinta-arvoja. Näiden avulla minimoidaan turha kirjoittaminen ja nopeutetaan tiedon syöttämistä kentällä. Syötettyyn tietoon lisätään tarvittaessa GPS-paikkatieto ja kuvat, ja kaikki päivitetään yhdessä SCATMAN-verkkopalveluun joko matkapuhelinverkon tai WLANin kautta.

Mobiilisovellus tukee kohteiden nopeaa ja helppokäyttöistä identifiointia QR-koodin tai NFC-tägin avulla. Tiedonsyöttö voidaan räätälöidä jokaiselle kenttätehtävällä tapauskohtaisesti. Perussyöttötiedot, kuten työntekijän tiedot, päivämäärä ja aika, paikka, valokuvat ja videoklipit, laajennetaan tehtäväkohtaisilla syöttökentillä. Kaikki otetut kuvat ja videot linkitetään automaattisesti niiden kuvauspaikan koordinaatteihin.

Tekniset ominaisuudet:

  • Hyödyntää mobiililaitteen kameraa ja GPS:ää
  • Lukee QR-koodeja ja NFC-tagejä, jos laitteessa on NFC-tuki
  • Tukee off-line käyttöä, kun datayhteyttä ei ole käytettävissä. Tieto synkronoidaan verkkopalveluun, kun datayhteys on jälleen saatavilla.
  • Sovellus on lokalisoitavissa eri kielille
  • Saatavilla Android, Windows Phone and iOS (Apple) laitteille
  • Myös HTML5 & JavaScript -toteutus saatavilla

Video - SCATMAN-työkalut toiminnassa. Käynnistä video tästä